POLITIE VERDRIJFT KRAKERS UIT LEEGSTAANDE PANDEN AAN HUNDELGEMSESTEENWEG (27/2/2010)

[ terug ]    

Politie verdrijft krakers uit leegstaande panden aan Hundelgemsesteenweg

 

Afbraak gebouwen aan Hundelgemsesteenweg om plaats te ruimen voor welzijnsknoop

 

Dertien woningen langs de Hundelgemsesteenweg zijn zonder veel verzet bij zonsopgang door een zestigtal politiemensen ontruimd. Een handvol krakers hadden barricades opgeworpen maar gingen de confrontatie met de politie niet aan.

'Wij vreesden heftige weerstand van de krakers zoals enkele jaren geleden bij een ontruiming van een pand in de Brugse Poort', aldus schepen van Wonen Karin Temmerman, die samen met burgemeester Daniël Termont al om 6 uur present was aan de Hundelgemsesteenweg om de ontruiming te volgen.

De krakers hadden de politie verwacht. Ze hadden op straat een barricade opgeworpen en een band in brand gestoken. maar behalve het afsteken van enkele vuurpijlen boden ze geen verzet.

Toen de sproeiwagen in stelling was gebracht en een vijftiental gehelmde en met schilden beschermde agenten de deur van één van de panden met een stormram had ingebeukt, sloegen de krakers op de vlucht.

Vier jongelui probeerden te ontsnappen via de Benedictuspoort-school maar konden ingerekend worden. Vermoedelijk drie anderen bleken spoorloos.

Rond 8.30 uur kwamen ploegen van de aannemer ter plekke om meteen met de sloop te beginnen. 'We halen nu de ramen en het dak weg om te voorkomen dat de panden meteen opnieuw worden gekraakt', aldus schepen Temmerman. 'Vanaf maandag beginnen we dan met de echte sloop van de gebouwen.'

Op de vrijgekomen plek zal de stad Gent eerst stukjes groen aanleggen. Tegen het eind van dit jaar wil men dan starten met de bouw van een welzijnsknooppunt, waarin alle sociale diensten voor Ledeberg zullen gehuisvest worden.

 

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden