TIJDELIJK STANDBEELD VOOR 25 JAAR CARNAVAL LEDEBERG (6/2/2010)

[ terug ]    

Tijdelijk standbeeld voor 25 jaar carnaval Ledeberg

"Zubilee"wordt gevierd met tijdelijk standbeeld

 

 

Het organisatiecomité Carnaval Ledeberg bestaat 25 jaar. De inhuldiging van een tijdelijk kunstwerk aan de rotonde van de Jacques Eggermontstraat is maar één van de vele activiteiten tijdens dit jubileumjaar, "Zubilee" op zijn Ledebergs.

Het carnaval, zoals we dat vandaag in Ledeberg kennen, viert zijn vijfentwintigste verjaardag’, zegt Patrick Van Damme van het organisatiecomité Carnaval Ledeberg. ‘Dat konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat we een tijdelijk kunstwerk hebben laten ontwerpen. Het werd gemaakt door Jos Pattyn, een echte Ledebergse carnavalist.’

Carnaval bestaat in Ledeberg al veel langer, maar beleefde turbulente jaren. Het was een kleine groep Ledebergse carnavalisten die in 1986 het carnaval nieuw leven inblies en besloot om Ledeberg een eigen stoet te schenken. Het carnaval was herboren.

‘Aanvankelijk was het meer een veredelde kroegentocht’, vervolgt Van Damme. ‘Na 14 minuten was de stoet al volledig langs de eretribune gepasseerd, maar het enthousiasme groeide en ook de stoet werd groter.’ Voor het jubileumjaar willen de organisatoren er een lap op geven.

‘Ledeberg kent tien carnavalsverenigingen die allemaal zelf instaan voor het bouwen van praalwagens’, zegt Van Damme. ‘Maar daarnaast nemen ook nog eens zoveel andere verenigingen deel. Dit jaar is ook een delegatie van de Dacho Wiesbaden (de overkoepelende organisatie van het carnaval in Wiesbaden) te gast op de carnavalsfeesten.

Verder is ook het Männerballet Die Biebricher Waden voor het derde jaar van de partij. Traditioneel is in de stoet ook veel aandacht voor muziek en zijn er heel wat muziekkorpsen te gast.’ Nieuw is ook dat er na afloop van de stoet tussen 18 en 20 uur op het Ledebergplein een openluchtfeest plaatsvindt.

De festiviteiten vinden plaats van 26 februari tot en met 1 maart. De carnavalstoet zelf doet op 27 februari om 15 uur verschillende straten in het centrum aan. Zie het volledig programma op deze website via het balkje Carnaval Ledeberg.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden