RVT DE VIJVERS WINT INNOVATIEPRIJS (14/10/2008)

[ terug ]    

RVT De Vijvers wint innovatieprijs

 

Het woon- en zorgcentrum De Vijvers in Ledeberg
heeft de zorginnovatieprijs van het publiek gewonnen.

Daarnaast won het ook de prijs voor het meest ludieke idee.

 

 

OCMW voorzitter Geert Versnick aan het werk aan een in de Belgische kleuren geschilderde megakip

 

Voor de eerste keer werd een I2C-wedstrijd of een innovatiewedstrijd voor de zorgsector gehouden. Dat is een wedstrijd van beursorganisator Probis om de vernieuwingen in de zorgsector te stimuleren. Er waren 22 inzendingen van verplegend personeel, directieleden, architecten, ingenieurs en ontwerpers.

 

Patricia Ceysens (Open VLD), Vlaams minister van Innovatie, reikte die publieksprijs uit voor het project tuiniersbakken op hoogte. Met die verhoogde tuiniersbakken kunnen de bejaarde bewoners van de Vijvers, die vaak hun eigen tuintje moesten achterlaten, in een comfortabele positie toch nog plezier beleven aan het tuinieren, ook als ze in een rolstoel zitten. Zeker voor dementerende bejaarden is dat een zeer stimulerende activiteit. De vakjury gaf de prijs voor het meest plezante en ludieke idee ook aan de Vijvers en wel voor het creatieve kippenhok.

 

Het gaat om drie beschilderde polyester kippen die de tuin sieren. Ze werden gemaakt door de bewoners samen met het personeel en familieleden. Ook studenten van Hogeschool Gent werkten mee. De jury was trouwens gecharmeerd door de vernieuwende dynamiek die in De Vijvers, dat drie ideeën instuurde, leeft.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden