Ledeberg krijgt nieuwe sporthal

[ terug ]    

Ledeberg krijgt nieuwe sporthal

De bouw van een nieuwe sporthal van 4,5 miljoen euro pal onder de fly-over / B401 in Ledeberg komt op snelheid. De deelgemeente vraagt al lang om meer sportruimte. De gemeenteraad buigt er zich deze maand over.
Het is een opvallende plek voor een sporthal: pal onder de drukke fly-over. Maar er is nu niet zoveel plaats in het dichtbebouwde Ledeberg. En in de wijk wordt al lang gevraagd om sportvelden. Er is momenteel geen sporthal in Ledeberg.
In een zoektocht kwam de Stad via een studiebureau terecht tussen de pilaren van het viaduct. Op een terrein tegenover de Welzijnsknoop, tussen de Hundelgemsesteenweg en twee autogarages langs de Achilles Heyndrickxlaan, wordt een nieuwbouw opgetrokken van 1.300 vierkante meter, met terreinen voor volleybal, bastketbal, badminton en zaal- en minivoetbal en een cafetaria.
Parkeren
De zalen zullen worden gebruikt door buurtbewoners, scholen en lokale clubs. Naast de nieuwbouw komen een grote fietsenstalling (165 plaatsen) en een buurtparking met 69 betalende plaatsen en een nieuwe weg ernaartoe (vanaf de Hundelgemsesteenweg). De bouw is toevertrouwd aan TMVW.
De plannen staan al jaren op til, maar zijn in een stroomversnelling gekomen. Deze maand wordt aan de gemeenteraad een dossier voorgelegd voor de aanleg van de nieuwe weg naar de sporthal. Aangevraagd kan een bouwvergunning worden aangevraagd.
De ambitie was jaren geleden om de sporthal al in 2019 te kunnen openen. Maar ondertussen wordt als deadline de zomer van 2022 genoemd. De grond waarop de sporthal moet komen, is eigendom van de Vlaamse overheid, maar was tot eind vorig jaar in concessie gegeven aan de autogarages. Die overeenkomst is opgezegd om de bouw te kunnen starten.

Ledeberg wordt zo in 2022 naast een feestgemeente ook een sportgemeente.

 

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden