2 nieuwe fasen heraanleg Brusselsesteenweg starten op 4 augustus 2015

[ terug ]    

 

 

Op dinsdag 4 augustus, net na het bouwverlof, starten er twee nieuwe fasen van de werken aan de Brusselsesteenweg. We willen u hierbij graag informeren over de gewijzigde verkeerssituaties aan de beide nieuwe werven. De werken aan de bruggen (Zone G) lopen nog tot in maart 2016.

 

Start werken onder het kruispunt (zone K)
4 augustus – november 2015
Onder het kruispunt komen heel wat nutsleidingen samen. Eenmaal het kruispunt is opengebroken voor vernieuwing van de riolering, is het mogelijk om de gloednieuwe nutsleidingen aan te sluiten. Daarna volgt de heraanleg van de weg.

In de maand augustus werkt de aannemer aan de tramsporen en heeft hij een extra rijstrook nodig. Zo is er één rijstrook beschikbaar voor de beide richtingen van 4 tot 31 augustus. Vanaf september zijn er terug twee rijstroken beschikbaar, voor elke richting één rijstrook. (zie kaartje hieronder)

 

 

Lokaal verkeer
• De Jules de Saint-Genoisstraat en de Peter Benoitlaan zijn dicht. In deze straten is tijdelijk tweerichtingsverkeer toegestaan. Beide zijstraten zijn bereikbaar via Oefenpleinstraat voor wie vanuit Gent-centrum komt en via Merelbekestraat voor wie vanuit regio Melle komt.
• Het verkeer op de N9 kan tot september over 1 rijvak voor de beide richtingen, dit wordt geregeld met verkeerslichten.
• Vanaf september zijn er terug twee volwaardige rijstroken op de N9, één voor elke richting.
• Het kruispunt met de Schooldreef is geregeld met lichten. Verkeer vanuit Gent kan tijdens de werken niet vanop de N9 in de Schooldreef en rijdt best via de Land van Rodelaan. In augustus is de aansluiting met de Schooldreef om veiligheidsredenen geheel afgesloten.

 

Fietsers
• Fietsers rijden tussen de aansluiting met de Land Van Rodelaan en het kruispunt ‘Melle-Leeuw’ in beide richtingen via een tijdelijke dubbelrichtingsfietspad aan de andere zijde van de weg.
• Fietsers kunnen aan beide kruispunten met lichten veilig de steenweg oversteken.

 

Start werken zone H
4 augustus – januari 2016
De aannemer start met het noordelijk deel aan van de Brusselsesteenweg tussen de Scheldekaai en de Fr. Burvenichstraat. Tijdens deze fase kan het verkeer langs de werfzone rijden richting Melle (staduitwaarts).

 

 

 

Lokaal verkeer
• Tijdens deze fase kan het verkeer langs de werfzone rijden richting Melle (staduitwaarts).
• Langs de zuidkant (kant Ledeberg) zijn alle zijstraten open. Concreet gaat het om de A. van Boxtaelstraat, A. Van Lokerenstraat, Langestraat, Lededries en de Driesstraat.
• Aan de noordkant zijn de L. Van Houttestraat, L. De Smetstraat en A. Dallièrestraat afgesloten. Scheldekaai is enkel toegankelijk voor fietsers.
• Je kunt naar de N9 rijden via de Posthoornstraat. Als de aannemer werken moet uitvoeren op de N9 ter hoogte van de Posthoornstraat, dan zal de Louis Van Houttestraat open zijn om naar de N9 te rijden. Van de N9 wegrijden richting Oud Gentbrugge kan via de Fr. Burvenichstraat, waar eenrichtingsverkeer geldt.

 

Werken aan de Keizerpoort (zone G)
18 mei tot maart 2016

 

De N9 is onderbroken ter hoogte van het Keizerpark, vlakbij de stadsring. Het Keizerviaduct (de stadsring) blijft open. De beide afritten van de stadsring en de oprit richting Dampoort gaan dicht. Enkel de oprit vanuit het centrum richting Sint-Lievenspoort blijft open.
Hoe bereik je de N9?
• Verkeer op de stadsring met bestemming Brusselsesteenweg rijdt via de stadsring, onder de B401 naar de rotonde aan de Zuiderpoort, de Jacques Eggermontstraat, het Ledebergplein en de Hovenierstraat.
• Voetgangers (met de fiets aan de hand) kunnen gebruik maken van twee tijdelijke bruggen vlak naast de N9 of via de brug in het Keizerpark rijden.

 

Meer info? www.brusselsesteenweg.be

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden