Nieuwe loopomloop verbindt Ledeberg met Merelbeke

[ terug ]    

Nieuwe loopomloop 'Schelde-Liedemeersroute' verbindt Ledeberg met Merelbeke

 

De looproute van 6,8 kilometer verbindt de Meierij in Ledeberg met het Liedermeerspark in Merelbeke. Het traject is voor 84% onverhard. Een nieuwe looproute van 6,8 kilometer verbindt de woonwijk Meierij in Ledeberg met het Liedermeerspark in Merelbeke. Op 10 december liepen Atletiekvereniging Merelbeke en STAX Gent het parcours als eerste in. De nieuwe loopomloop langs de Schelde in Ledeberg kwam tot stand door een samenwerking tussen de Stad Gent en de gemeente Merelbeke, met steun van de Provincie Oost-Vlaanderen en Sport Vlaanderen. Het traject heeft een totale lengte van 6,8 kilometer, waarvan maar liefst 84% onverhard is.

 

De route start in de woonwijk Meierij in Ledeberg, maar kan ook in de omgekeerde richting worden afgelegd. Het parcours loopt langs de oevers van de Schelde, via de sportaccommodatie in de Koestraat naar het Liedermeerspark in Merelbeke.

Afstandsaanduidingen houden u op de hoogte hoeveel kilometer u al in de benen heeft. U vindt ze om de halve kilometer terug, en om de honderd meter voor intervaltraining. Dichtbij de Meierij in Ledeberg bevindt zich het zwembad Strop, waar lopers gebruik kunnen maken van een douche.

Steeds meer Gentenaars trekken regelmatig de loopschoenen aan. Om die positieve trend alle groeikansen en een duurzaam karakter te geven, zet Gent Sport sinds 2014 sterk in op lopen met het project #lopeningent. "Eén van de doelstellingen van #lopeningent is de realisatie van gevarieerde en veilige loopinfrastructuur, met de ambitie om elk jaar een nieuw parcours aan te bieden" aldus Resul Tapmaz, schepen van Gezondheid en Sport van de stad Gent. In 2014 en 2015 werden de looproutes Claeys Bouüaert, Blaarmeersen en De Drie Leienroute (her)aangelegd en (opnieuw) bewegwijzerd. Eerder dit jaar werd de Finse piste aan de Watersportbaan aangepast zodat de loopafstand exact 5 kilometer bedraagt. Ook de komende jaren wil Gent Sport verder blijven inzetten op nieuwe loopparcours. Zo zal bij de aanleg van de Sportcluster De Gentbrugse Meersen een Finse piste voorzien worden (lengte 1.700 m). Het bewegwijzeren van het parcours van de Boterkoekenloop in Gentbrugge en een looproute ter hoogte van het Ter Durmenpark in Wondelgem en het Parkbos in Sint-Denijs-Westrem zitten nog in de onderzoeksfase.

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden