GROEN EILAND WORDT NIEUW WOONCOMPLEX IN LEDEBERG (16/7/2009)

[ terug ]    

Groen eiland wordt nieuw wooncomplex in Ledeberg

 

 

Opmerkelijk nieuw woon- en leefcomplex op vroegere fabrieksterreinen nadert einde der werken

 

Het nieuwe wooncomplex Cotton Island dat aan de Gentse stadsrand in Ledeberg komt, krijgt vorm. Op de terreinen van de vroegere Metzeler-fabriek komen 86 flats, 3 woningen en 16 lofts in een park van 5.300 vierkante meter. Het geheel moet helemaal afgewerkt zijn in 2009.
Het opmerkelijke woon- en leefcomplex op de grens tussen Gent en Ledeberg ligt tussen twee rivierarmen en komt uit aan de Edward Pynaertkaai en aan de Franse Vaart in Ledeberg. Omdat de gebouwen tussen twee rivieren in een groot park zullen liggen, vormt het geheel een groen eiland. Voor de lofts werd de historische Manchesterstijl van de gebouwen van weleer behouden, net als de grote schouw. Samen vormen ze een mooi contrast met de nieuwbouwappartementen.

 

De appartementen worden helemaal afgewerkt, ze hebben allemaal zicht op het park en een terras van 24 vierkante meter. De lofts en 3 woningen worden "casco" opgeleverd, zodat de eigenaars zelf nog helemaal kunnen beslissen over de indeling. Het complex beschikt over een ondergrondse parkeergarage en over fietsenstallingen.

 

Cotton Island, een project van Adagro Projects nv, luidt het begin in van het stadsvernieuwingsproject Ledeberg. De stad Gent belooft immers het dichtbevolkte Ledeberg nieuw leven in te blazen.

 

Alle info over de appartementen, huizen en lofts is te verkrijgen via het telefoonnummer 09/370.75.33
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden