FEESTELIJKE INHULDIGING VAN HET NIEUWE BELLEVUEPARK (5/5/2007)

[ terug ]    

Feestelijke inhuldiging van het nieuwe Bellevuepark

 

 

Feestelijke inhuldiging van het nieuwe Bellevuepark

 

Op zaterdag 5 mei werd het Bellevuepark te Ledeberg plechtig ingehuldigd. De ellende rond de Zuiderpoort is bijna voorbij. De rotonde maakt de buurt een stuk verkeersveiliger en het Bellevuepark geeft de flatbewoners zuurstof.

U heeft het misschien al gemerkt: wie van Gent-Zuid richting Ledeberg rijdt, moet tegenwoordig heel goed opletten. Om naar Ledeberg te rijden moet u na het Uco-gebouw naar rechts, zodat u de nieuwe rotonde bereikt en via de heropende Bellevuetunnel richting Ledebergplein kan rijden.

 

Wie de snelweg op wil, moet voorbij de Sint-Lievensbrug het middelste rijvak nemen. En helemaal links is een nieuw rijvak dat u rechtstreeks naar de Botermarkt en Merelbeke leidt.

 

De bewegwijzering is nog niet optimaal, daarom is het op dit moment nog een beetje knoeien op het spitsuur. Automobilisten verslikken zich in de nieuwe situatie en zoeken naar de kleine pijltjes die de weg wijzen.

 

Maar de nabije toekomst biedt beterschap. Er komen nieuwe opritten zodat de vele honderden werknemers en bezoekers aan het Zuidertoren-complex rechtstreeks de autostrade op en af kunnen. Het tunneltje dat Ledeberg verbindt met de rotonde, is versmald, zodat de auto's er trager rijden. De fiets- en voetpaden zijn breder geworden. Het is weer mogelijk om de horeca van Ledeberg te bereiken tijdens de middagpauze.

 

De bewoners van de appartementen naast het Bellevuepark zien vanuit hun flats dat de buurt een aangenamere sfeer uitademt. Het park werd heraangelegd en moet tijdens warme zomerse dagen de mogelijkheid bieden om even zuurstof te komen happen terwijl de kinderen en kleinkinderen sporten of spelen.

 

Glas heffen

 

Zaterdag 5 mei kwam schepen Balthazar de buurt officieel inwandelen. De sexy fanfare Vooruit met de kuit zorgde voor sfeer. Er werd handbal gespeeld, aan tai-ji gedaan midden de hoogbouw, de buurt kwam het glas heffen op een wijk die in korte tijd een boeiende facelift heeft ondergaan.

 

Tegen juli zou de volledige ontsluiting van de Zuiderpoort een feit moeten zijn. Alle Gentenaars zullen dat kunnen controleren, want de komende weken moeten we daar met zijn allen weer onze belastingbrief gaan deponeren.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden