HERINRICHTING WEGEN ZUIDERPOORT/BELLEVUE - WERKEN KLAAR IN JULI 2007 (2/5/2007)

[ terug ]    

Herinrichting wegen Zuiderpoort/Bellevue in Ledeberg

Werken klaar in juli 2007

 

 

Laatste fase herinrichting wegen Zuiderpoort/Bellevue

 

Na zes maanden werken krijgt de nieuwe ontsluitingsinfrastructuur voor het Zuiderpoortcomplex aan de Bellevue in Ledeberg stilaan zijn definitieve vorm.

 

Op woensdag 2 mei 2007 wordt overgeschakeld naar de laatste fase van de wegwerkzaamheden. Die omschakeling brengt belangrijke wijzigingen mee in de verkeersafwikkeling.

 

Wat verandert er die dag?

 

De belangrijkste wijziging is dat het verkeer richting Merelbeke, komende van de Sint-Lievenspoort, voortaan links moet houden om de nieuwe weg te nemen onder de viaduct van de autosnelweg.

 

Ook het verkeer va de Sint-Lievenspoort zal de vernieuwde afslag rechts en de nieuwe rotonde in gebruik worden genomen, voorlopig nog enkel voor plaatselijk verkeer naar het kantorencomplex.

 

De opgefriste Bellevuetunnel gaat terug open, weliswaar beperkt tot een hoogte van 3,5 m zoals vroeger, voorlopig ook nog enkel voor verkeer van en naar de Zuiderpoort.

 

In de Gaston Crommenlaan en de Reystraat wordt er gewisseld van kant voor de verdere afwerking van beide straten. Beide straten blijven zoals nu op halve breedte in gebruik voor het plaatselijk verkeer.

 

De shuttledienst van De Lijn zal vanaf woensdag 2 mei halt houden aan de nieuw aangelegde bushalte nabij de rotonde.

 

De fietsers die van de Sint-Lievenspoort naar Merelbeke rijden zullen gebruik moeten maken van het dubbelrichtingsfietspad op de Sint-Lievensbrug langsheen de tram- en busbaan, om via de rotonde aan de kant van de Jacques Eggermontstraat de Hundelgemsesteenweg richting Merelbeke te nemen. De definitieve fietsoversteek op de Hundelgemsesteenweg moet nog worden aangelegd.

 

In de laatste fase wordt vooral gewerkt aan de rechtstreekse verbinding tussen de nieuwe rotonde en de oprit van de snelweg B401 (richting autosnelwegen E17 en E40) en aan de verdere afwerking van de Gaston Crommenlaan en Reystraat.

 

Als alles verder normaal verloopt zullen de werken begin juli zijn voltooid.

 

Deze werken gebeuren in opdracht van het Agentschap Infrastructuur van de Vlaamse overheid, met medefinanciering van de projectontwikkelaar van het Zuiderpoortcomplex. Ze kosten ca. 2,47 miljoen euro, incl. BTW. De aannemer is de NV Aclagro uit Gent.

 

 

Bevoegd:

Daniël Termont
Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: 09 266 50 00
E-mail: burgemeester@gent.be

 

Martine De Regge
Meulesteedsesteenweg 149
9000 Gent
Tel.: (09)266 51 60
E-mail: schepen.deregge@gent.be

 

Karin Temmerman
Botermarkt 1
9000 Gent
Tel.: (09)266 50 90
E-mail: schepen.temmerman@gent.be
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden