NIEUWE SOCIALE APPARTEMENTEN AAN DE SCHELDE (19/1/2007)

[ terug ]    

Nieuwe sociale appartementen aan de Schelde

 

 

Nieuwe appartementen in Ledeberg zijn
"Knokke aan de Schelde"

 

"Zet dit gebouw in Knokke neer, dan is het bijna niet te betalen om er iets te kopen of te huren", glunderde schepen en tevens voorzitter van de Scheldevallei Rudy Coddens. Het Hospicecomplex is een "stijlbreuk" met het verleden.

 

Zeg niet zomaar "sociaal appartement" tegen de urban villa's die architect Renaat Callebaut heeft ontworpen op de plaats van het oude Hospice aan de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg. "We bouwen hier 60 appartementen en 2 duplexwoningen, met aan de achterkant een magistraal uitzicht op de Schelde en op een nog aan te leggen parkje langs de waterkant", zegt schepen Rudy Coddens. De eerste bewoners zijn er intussen al ingetrokken. "Het gebeurt niet vaak, maar dit keer was het bouwproject eerder af dan gepland - meestal is het omgekeerd. En we laten onze gebouwen uiteraard liever niet te lang leeg staan: hoe eerder ze huurgelden opbrengen, hoe beter."

 

Wildernis

 

Het Hospice-project is immers niet goedkoop geweest: 6,5 miljoen euro, kostte de bouw. "De basishuurprijzen - zeg maar de maximumhuur die we aanrekenen - schommelt tussen de 500 en 550 euro. Maar in de privésector betaal je voor deze woningen zeker meer dan 700 euro. En bij ons zullen uiteraard veel huurders niet het maximum betalen."

 

Bij de twee appartementscomplexen van telkens 30 woningen, horen ook 30 ondergrondse garages en 18 parkeerplaatsen. "Voor het gebouw komt een parking die voor buurtbewoners - maar die uiteraard de bewoners en hun bezoekers eveneens kunnen gebruiken."

Daarnaast belooft de stad Gent echter ook om de wildernis die nu nog tussen het Hospice ligt en de Schelde, binnenkort te veranderen in een buurtpark. "De mensen van de Milieudienst hebben daar onder meer een uniek waterbiotoop aangetroffen, dat zo'n beetje het middelpunt van dat parkje zou kunnen zijn", zegt schepen Coddens. "Langs het park zouden de bewoners van het Hospice - maar uiteraard ook de rest van de buurt - een makkelijke verbinding krijgen met de fiets- en wandelroute langs de Schelde."
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden