TIEN VRAGEN AAN MISS LEDEBERG 2003 CHARLOTTE CLAEYS (17/08/2004)

[ terug ]    

    

 

Geboren op 1 april 1982
Woonachtig te Wevelgem
Heeft een vriend in Gent
Graduaat multimedia en communicatietechnologie
Studeert momenteel voor industrieel ingenieur
Nam deel aan Miss Trafic Center en Miss Waasland

 

Waarom doe je mee aan verkiezingen?
"Vroeger was ik heel verlegen en om wat podiumervaring op te doen, schreef ik mij in voor missverkiezingen. Leuk is dat ik aan de verkiezingen veel vriendinnen overhield. De geografische spreiding is het belangrijkste als ik bepaal of ik aan een verkiezing deelneem of niet. Ik heb geen zin om voor een verkiezing een half jaar lang elk weekend naar Antwerpen te rijden. De uitstraling van de wedstrijd is niet belangrijk, ik maakte trouwens nog geen enkele slechte verkiezing mee. En met een défilé in bikini heb ik ook geen problemen."
Wat vinden je lief, je ouders en je vriendinnen daarvan?

"Mijn lief vindt het helemaal niet erg dat ik aan missverkiezingen deelneem. Integendeel zelfs, hij pakt graag uit met zijn miss. Mijn moeder gaat vaak mee naar de verkiezingen en mijn vrienden reageerden allemaal positief. Mochten ze met gegronde redenen aankomen om mijn deelname aan missverkiezingen af te keuren, ik zou die in overweging nemen."


Wanneer vind je jezelf mooi?

"Kledij doet er niet toe. Mijn haar moet goed zitten en ik moet mij goed voelen. Als ik aan een verkiezing deelneem, ben ik heel nerveus op het moment dat ik de eerste keer op het podium moet, daarna valt de stress van mij af. Je mag niet onzeker zijn, want de jury ziet dat. Maar je wordt daar ervaren in, ik sta lang niet meer te trillen met een microfoon in mijn handen."


Hoe ga je nooit de straat op?

"Naakt ga ik nooit de straat op. Ik probeer mij modern en een beetje speciaal te kleden, al kan het tijdens de blokperiode eens wat minder zijn. Studeren doe ik meestal in een jeansbroek en een topje, kwestie van een beetje te kunnen zweten. Als ik naar Ledeberg kom voor een activiteit schenk ik wel bijzondere aandacht aan mijn kledij en mijn haar."
Wat draag je om te slapen?

"'s Zomers volstaat ondergoed om te slapen, want mijn kamer heeft een heel groot raam waar de zon de hele dag op brandt. In de winter draag ik een pyjama, noem het een opamodel met een broek en een vest met knoopjes. Niet met streepjes, wel met hartjes op. Omdat die pyjama's zo goed zitten kocht ik er meteen twee, een groene en een blauwe. De zijde is super zacht en als het te warm wordt kan je de pyjamabroek uittrekken en het vestje aanhouden."


Wat is de beste grap die je ooit hoorde?

"De allerbeste grap blijft van twee kippen die naast elkaar op een stok zitten. Als de ene kip 'tok' zegt, vraagt de andere:'Hey, are you tokkin' to me?'. Zelf ben ik niet zo'n grappenverteller, ik moet het meer hebben van een kwinkslag of een gekke bek. Ik kan veel soorten humor smaken. Geert Hoste vind ik wel leuk: een beetje lachen met bekende mensen zonder hen te kwetsen."


Waarom is Gent een leuke/vervelende stad?

"Gent leeft. Als je om vier uur 's ochtends frieten of Chinees wil eten, dat kan er allemaal. Mijn vriend is van Gent, zodat ik hier in het weekend vaak te vinden ben. Ik dacht dat er in Gent helemaal geen groen meer zou zijn, maar mijn vriend heeft mij meteen meegenomen naar de Blaarmeersen. Schitterend. Om uit te gaan is de Overpoort ideaal, een beetje zingen en swingen. Als ik iets zou mogen veranderen aan Gent, ik zou wat meer parkeerplaatsen creëren. Komt er van als je in Wevelgem woont natuurlijk, daar is parkeerplaats met hopen want er wonen bijna geen mensen."

 

Wat kan je heel goed?

"Ik kan heel goed dansen en dat komt dan ook meestal in mijn act bij missverkiezingen voor. Ik volgde drie jaar les, hiphop en streetdance. Ik werd gevraagd om in een vaste dansgroep te gaan meedansen, maar daar had ik de tijd niet voor. Tijdsgebrek was ook de reden waarom ik stopte met competitie zwemmen, een sport waarin ik ook nog West-Vlaams kampioen was. Nu trek ik soms ook nog naar het zwembad, maar het is meer om in het water te spelen dan om baantjes te zwemmen."

 

Wat zou je heel graag goed kunnen?

"Ik zou heel graag goed kunnen zingen, ik vind dat een mooi talent. Maar ik ben niet ongelukkig omdat ik niet zo goed kan zingen, ik heb andere talenten. In bad zing ik wel altijd. Dan zing ik mee met de hits op Q-Music."

 

Hoe verleid iemand je?

"Mij verleid je met humor. De jongen in kwestie moet constant kunnen lachen en tegen een stootje kunnen. Geen macho's en geen gedoe met oogcontact en zo, dat is allemaal niet nodig. Pure, fijne humor. En opmerkingen waarvan ik denk 'Waar haalt hij het'."

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden