DE LIJN VERNIEUWT TRAMBRUG AAN SINT-LIEVENSPOORT (13/08/2004)

[ terug ]    

De trambrug aan de Sint-Lievenspoort is tot op de draad versleten. Ze wordt eind september helemaal vernieuwd. Dat betekent dat tramlijn 4 één jaar lang onderbroken zal worden. De lijn zal al die tijd pendelbussen inleggen tussen Moscou (Ledeberg) en de Frère Orbanlaan. Er komt ook een nieuw fietspad tussen het centrum van Ledeberg en het Zuid, waardoor de fietsers veiliger de Sint-Lievensbrug moeten kunnen oversteken. De werken zullen ook hinder met zich meebrengen voor het autoverkeer. Hoe dat wordt opgevangen, wordt momenteel nog bekeken.

 

De trambrug aan de Sint-lievenspoort is dringend aan vernieuwingen toe. De Lijn wil van de werken gebruik maken om enkele wijzigingen door te voeren. Momenteel rijden er alleen trams over de brug. De Lijn wil er een gemengde bus- en trambrug van maken, zodat de lijnbussen er vrije baan krijgen en zich niet langer vast rijden in de ochtend- en avondspits op het kruispunt aan de ring.


FIETSPAD

Tegelijk wordt er een nieuw tweerichtingsfietspad aangelegd op het kruispunt. Het fietspad dat er nu ligt, wordt bruusk afgebroken aan het einde van de Frère Orbanlaan. De werken zullen een pak hinder veroorzaken. De brug ligt aan de afrit van de autosnelweg en de ring. Dagelijks komt er heel wat verkeer op die plaats Gent binnen. De politie bekijkt momenteel nog de gevolgen van de werken voor het autoverkeer.
Voor het openbaar vervoer is het plaatje wel duidelijk "Tram 40 zal ongeveer één jaar onderbroken zijn tussen Moscou en de Orbanlaan", zegt Machteld Weyts van de Lijn Oost-Vlaanderen. "Op dit traject leggen we bussen in. We hopen klaar te zijn tegen september 2005, het nieuwe schooljaar." Busreizigers zullen wel rekening moeten houden met een langere reistijd.


NIEUWE RIOLERING

Er worden nog meer werken gepland. Omdat de tramlijn 4 gestremd is, maakt de stad Gent van de gelegenheid gebruik om de rioleringen en het wegdek te vernieuwen in de Jozef Vervaenestraat in Ledeberg. De Lijn bouwt er ook nieuwe wachthokjes en vernieuwt de sporen. Dat is ook het geval voor de Eggermontstraat.
Op een hoorzitting worden de bewoners in september ingelicht. Ten vroegste op het einde van die maand zullen de werken starten.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden