CIRCUSPLANEET TOCH NAAR LEDEBERG (15/06/2004)

[ terug ]    

De circusplaneet trekt dan toch niet naar de Acec-gebouwen, maar naar de Ledebergse school De Kleurdoos. Die verhuisoperatie brengt met zich mee dat ook de Ledebergse afdeling van de muziekacademie verhuist, naar Tweebruggen.

De Circusplaneet huist nu in de gebouwen van de vroegere Paraschool aan de Drongensesteenweg, maar moet daar volgend jaar even weg. Die school wordt immers duchtig verbouwd, om er plaats te maken voor de Gustaaf Callier-school voor bijzonder onderwijs, die wegtrekt uit haar huidige, bouwvallige gebouwen aan de St. Bernadettestraat. Na de verbouwing kan de Circusplaneet wel terugkeren naar de Drongensesteenweg. De stad wil daarover een samenwerkingsovereenkomst opstellen met de Circusschool die in ruil voor huisvesting zou werken met de kinderen van de school.

 

Maar in afwachting moest er dus een oplossing worden gezocht voor de Circusplaneet. Die leek gevonden in de Acec-gebouwen, maar de brandweer was daar het daar niet mee eens, en gaf een negatief advies.

Intussen is er een nieuwe oplossing, en de verhuizing is al bezig. Het nieuwe onderkomen is De Kleurdoos, de stadsschool aan de Onderwijsstraat in Ledeberg. "De Ledebergse afdeling van de Muziekacademie gaat daar weg", zegt schepen voor Onderwijs Rudy Coddens (SP.A). "Er waren al lang klachten van de kribbe daar de lessen percussie op woensdagnamiddag de kinderen wakker hielden. Bovendien is Tweebruggen ook beter uitgerust". Turnclub Willen is Kunnen blijft wel gevestigd in De Kleurdoos.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden