LICHTSTOET EERT OLYMPISCHE SPELEN (23/04/04)

[ terug ]    

Op vrijdag 23 april konden we aan de hand van veertien maquettes een eerste glimp opvangen wat de praalwagenbouwers voor ons in petto hebben tijdens de lichtstoet van de Ajuinmarkt in Ledeberg. Deze valt op 21 augustus net middenin het verloop van de Olympische Spelen. De keuze van het thema was dus vlug gemaakt.

Het organisatieteam dook de geschiedenisboeken in om zich vertrouwd te maken met de oorsprong en het verloop van de spelen, door de eeuwen heen. De 81ste versie van de lichtstoet wordt beslist een topper, gezien de Spelen doorspekt zijn met heel wat mythologische- en andere hoogstandjes.

 

Het publiek komt oog in oog te staan met de Griekse godin Athena en keizer Nero, die zelf aan de Spelen deelnam en tegen wie niemand mocht winnen. De andere wagens tonen ons de oorsprong van de Olympische ringen en het Olympisch vuur. Ook het verband met politiek, massamedia en doping komt aan bod, tot en met de droom om in 2016 de Spelen naar Vlaanderen te halen. De laatste wagen is traditiegetrouw voorbehouden voor Miss Lichtstoet en haar eredames.

 

   

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden