LEDEBERGSE MUZIEKGROEP THE FUNDAMENTALS BRENGEN EERSTE FULL-CD UIT (18/04/04)

[ terug ]    

"Onze nieuwe grootste droom? Op Marktrock spelen". Het Ledebergs orkest The Fundamentals hebben een eerste cd uit en beginnen al weer te dromen van meer. De muziekgroep van Aurore Verpoort (30), Thomas Serreyn (27), Rudy Laurent (29) en Rudy Jansen (36), vier mentaal gehandicapte artiesten, zag een jaar geleden het levenslicht. Veertig optredens, een goed verkopende single en een eerste full-cd later zijn ze het alle vier over eens. "Dit is de mooiste periode van ons leven. In september stopt het project, maar deze zomer gaan we er nog eens een goeie lap op geven. Oude markt, here we come". 

 

De vier die allemaal met een artiestennaam door het leven gaan - Rudi James, R. Lee, Miss Rory en Tom Jack - waren het voorbije jaar druk in de weer. Ze repeteerden zo goed als dagelijks en de voorbije weken waren ze vooral te vinden in de opnamestudio om hun grootste wens te realiseren. "Een full-cd maken", lacht Miss Rory. "Niets leuker dan jezelf te horen, en dat een hele cd lang." Ze kozen elk hun favoriete nummers uit. "Nummers die ze tijdens hun concerten zingen en die ze gewoon zijn om te brengen", legt Ron Reuman uit, één van de twee 'managers' van de groep. "Voor hen een nummer leren is veel werk. Ze moeten er echt dagelijks mee bezig zijn, anders vergeten ze de tekst".

Vlaamse sterren

 

Het voorbije jaar was voor The Fundamentals een heus succesverhaal. Ze stonden met verscheidene Vlaamse sterren op het podium en binnenkort mogen ze ook nog eens in het Sportpaleis spelen tijdens de Nekkenacht. Hun volgende uitdaging? "Ik zou graag eens met Britney Spears een duet brengen". glundert R. Lee. "Schoon madam, hé". Toch was het voorbije jaar niet alleen rozengeur en maneschijn. "Ons materiaal is eens gepikt", zucht Miss Rory. "Echt laag, dat de mensen dat durven. Tijdens ons optreden verdween alles uit de kleedkamer. Niet tof". Half september laten The Fundamentals de Vlaamse podia voor wat ze zijn. Toen ze van start gingen, werd bepaald dat het project maar anderhalf jaar ging duren. Tenzij dat hun full-cd een immens succes wordt en de vraag te groot is, houden ze over enkele maanden op met bestaan. Wat ze dan zullen doen? "Dan hebben we eindelijk tijd voor onze hobby's", zegt Tom Jack. "Ik ben al maanden niet meer naar de judotraining kunnen gaan". "Toch zal ik het missen hoor", voegt R. Lee toe, "Ik word zo nu en dan al eens herkend. Onlangs sprak iemand me op café aan, hij kende me van op tv. Dat is leuk". "Deze periode zal ik nooit vergeten", besluit Rudi James. "Maar kom, het is nog niet gedaan, hé. Eerst nog onze zomertournee en een nieuwe single".

 

'Road to Nowhere', de full-cd van The Fundamentals, ligt vanaf nu in elke Fnac. Vanaf 23 mei is de cd ook elders te koop. De opbrengst gaat naar Child Focus.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden