EVELINE HOSTE HOUDT VAN LEDEBERG (17/04/04)

[ terug ]    

Na haar drukke maar ook leuke jaar als Miss Belgian Beauty 2001 ging de Ledebergse Eveline Hoste (22) opnieuw studeren. Ze doet nu haar 1ste licentie rechten aan de Gentse universiteit. Toch vindt de bezige bij nog tijd voor fotoshoots, modedéfilés en actes de presence. En ze is altijd een graag geziene gaste op allerlei evenementen. Eveline Hoste woont in de deelgemeente Ledeberg, maar haar favoriete plekjes situeren zich in de wijde regio.

 

Het mooiste plekje

"Op zondag, als het markt is, kan het kerkplein van Ledeberg me wel bekoren. Maar dat is dan vooral door de gezelligheid van de kraampjes. Waar ik graag tussenloop. In Gent vind ik het Prinsenhof de mooiste plek. Als ik ooit de kans krijg om daar een huis te kopen, dan zal ik niet twijfelen."

 

Het mooiste plekje thuis

"Mijn ouders hebben 15 jaar geleden een oud herenhuis gekocht op de grens tussen Ledeberg en Merelbeke. Het is ideaal gelegen: aan de rand van de stad, gemakkelijk bereikbaar via autosnelwegen en met het openbaar vervoer, goede scholen in de buurt en alle voorzieningen, zoals supermarkten, banken, bakkers en beenhouwers bij de deur. In dat huis, waar mijn broer, mijn zus en ik elk onze eigen ruime kamer hebben, kan ik niet één plaats als de mooiste aanwijzen. Het is er gezellig en ik voel mij er overal op mijn gemak. De woning straalt warmte uit door de mooie antieke kasten die er staan. Misschien vind ik die wel het mooist."

 

Wat haat je?

"Waar ik mij aan erger - in Ledeberg of op gelijk welke plaats - is het gebrek aan respect voor het beetje groen dat we in de stadsgemeenten hebben. Elke dag zie ik mensen zonder gêne hun afval op de grond gooien terwijl er toch voldoende vuilnisbakken staan."

 

Waar kan je vluchten?

"In de fitnessclub Olympia Gent op de Dendermondsesteenweg in Destelbergen. Als ik op de loopband sta, kan ik alles van mij afzetten. Ook in dansen op goede R&B kan ik mij uitleven."

 

Favoriet café

"Cafés waar je me af en toe kan vinden zijn The Sunset, A Prospos en Café Théatre in Gent. Allemaal plaatsen waar veel jong volk komt en waar een aangename sfeer hangt. Goede muziek vind ik ook belangrijk wanneer ik iets ga drinken."

 

Lievelingsrestaurant

"Mijn vriend Bjorn en ik houden van Italiaanse gerechten en we gaan heel vaak eten in de Adriatico op de hoek van de Limburgstraat en de Gouvernementstraat in Gent. Dat is een gezellig restaurant met een familiale sfeer waar wij ons altijd welkom voelen. Maar ik hou net zo goed van de echte Belgische keuken van 't Nieuw Stadion, op de Brusselsesteenweg tegenover het voetbalveld van KAA Gent. En ook de 'ribbekes' van de Gekroonde Hoofden smaken altijd."

 

Je alledaagse winkel

"Het Fruithof bij Dirk & Viviane, een winkeltje net naast de deur op de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg. Dat is een kruidenierszaak waar werkelijk alles te vinden is. Maar eigenlijk spring ik het liefst er binnen om een zak snoep te kopen. Ja, ik snoep heel graag."

 

Je superwinkel

De kledingszaak 'Bleu c'est Gris' in de Vlaanderenstraat in Gent. Ik heb er nog als jobstudente gewerkt, en nu pik ik er de nieuwste trends op. Het is een heel mooie winkel. Maar eigenlijk schuilt er ook wat gevaar, want ik kan daar veel geld uitgeven...."

 

Een avondje stappen met

"Ik zet graag een stapje met Bjorn en een aantal vrienden. In Gent gaan we vaak naar Culture Club."

 

Je beste vriend(in)

"Mijn beste vriendin is Nadia Sdis. Ik ken haar al van in het eerste studiejaar en in al die tijd hebben we welgeteld één keer onenigheid gehad. Op haar kan ik altijd rekken, met haar zou ik zelfs kunnen samenwonen. En verder zijn er nog Ann, Nathalie, Joke, Thoke en mijn zus Isabelle, allemaal heel goede vriendinnen."

 

De mooiste herinnering

"Het verrassingsfeest dat Bjorn met mijn familie op mijn 21ste verjaardag organiseerde. Ik wist van niks. We waren die avond op een musicalvoorstelling en ik wou nog wat lijven hangen, maar Bjorn drong aan om naar huis te rijden. In de auto heb ik heel de weg gezaagd, maar snel begreep ik waarom hij weg wou.... Het heeft me ontroerd."

 

De ultieme wens

"Mijn studies rechten afmaken en leuke aanbiedingen krijgen waarin ik mijn ambities kwijt kan. Ook zou ik eens graag in een musical spelen. Ik heb vroeger als danseres wat shows gedaan en ik mis dat. Maar vooral wil ik dat mensen die ik liefheb gezond en gelukkig zijn. Dan ben ik dat ook."
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden