NIEUWE BRUG IN HET KEIZERPARK (25/03/04)

[ terug ]    

Onder veel bekijks is gistermiddag de fietsersbrug over de Schelde die het Keizerpark met de Visserij verbindt, op haar plaats gezet. 's Ochtends was de brug van bij constructeur Aelterman in Langerbrugge met een ponton tot op de Schelde gevaren. Het zal wel nog enkele weken duren voor de brug definitief wordt afgewerkt.

Het leek een tijd alsof de werken aan de voetgangers- en fietsersbrug waren stilgevallen, maar dat kwam omdat er voor de plaatsing moest gewacht worden op wat beter weer. Met het begin van de lente was het gisteren zo ver. De brug - 50 meter lang, 5 meter breed en 45 ton zwaar - werd langs Meulestede, de Dampoort en de Lousbergskaai door de stad tot op haar eindbestemming gevaren.

 

Vlot

De werken verliepen vlot. Tegen drie uur in de namiddag tilde een grote kraan de brug op zijn plaats, onder steeds toenemende belangstelling van voorbijgangers. Maar hoewel de brug nu over de Schelde ligt, af is ze nog niet. Het eigenlijke brugdek rust nu op voorlopige steunen. De 40 meter hoge pylonen waar de kabels van de brug aan vast worden gemaakt, zijn gisteren wel al overgebracht, maar worden pas in de tweede helft van april gemonteerd. Kort daarna zullen fietsers over de Schelde kunnen fietsen, onder het viaduct van de stadsring door, en zo van de Visserij tot in het Keizerspark raken.

,,We zijn bijzonder blij dat de administratie Waterwegen en Zeewezen deze brug wil bouwen'', zegt Peter Vansevenant van de dienst Mobiliteit van de stad. ,,Ze vormt een belangrijke schakel in de fietsverbinding tussen Merelbeke en de Muide, de Flora-route. Fietsers uit Merelbeke en Ledeberg zullen via de Fransevaart onder de Brusselsesteenweg door tot het Keizerpark rijden, en dan over deze brug naar de Visserij kunnen oversteken. Een hele verbetering tegenover de route die je nu moet nemen, via de Brusselsesteenweg. Ook voor de Sas- en Bassijnwijk en Gentbrugge wordt dit een belangrijke fietsverbinding naar het centrum.''
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden