CARNAVALSBALLET KLEURT CENTRUM VAN LEDEBERG (06/03/04)

[ terug ]    

Onder de slogan "'t Kleurenballet" trok de 19de carnavalsstoet door de Ledebergse straten. Ondanks de grauwe lucht en het gure windje waren weer duizenden carnavalsvierders op post.

Eenmaal op gang slingerde de bonte bende zich als een sierlijke serpentine door de straten van de Gentse carnavalsgemeente bij uitstek. Andermaal genoten weer duizenden kijklustigen van deze narrenparade.

 

Hoewel snijdende satire achterwege bleef en toespelingen op Gentse toestanden al helemaal ontbraken was het toch vaak grimlachen met de talrijke ludieke taferelen. De Ledebergse Orde van 't Zieverstroatje voerde nog maar eens Harry Potter ten tonele en de Aalsterse gastgroep Zwisj Liet Hannibal nog eens met twee olifanten over de Alpen trekken. Zinspelingen op het thema van de stoet waren er ook met een feeërieke Fiesta Mexicana en een in alle kleuren van de regenboog geschilderd kieshokje met de tekst "veur de nieuwe Belgen ne wet Alpoarte". De Lochtandjuuns herinnerden de toeschouwers nog maar eens aan de grauwe werkelijkheid van het Limburgs drama met "Fo(e)rd weg". De Pluimkes uit Maldegem hadden dan weer een prima tip voor de nieuwe "superboetes" en adviseerden alle automobilisten gewoon de boot te nemen onder het motto "Glaasje op, laat je varen". Wie prehistorische autopret verkiest kan ook terecht bij Leute en Plezier, die de Flinstonesmobiel adviseerden.

 

Als muzikaal paradeplezier werd onder andere de Antilliaanse drumband ABC ingehuurd. De band zou zeker niet misstaan in de openingsstoet van de Gentse Feesten.

De echte blikvangers van deze 19de carnavalsstoet kwamen zoals het hoort achteraan. Met "Circus Vaticaan" werd serieus geknipoogd naar de nakende pausverkiezing, met de veelzeggende tip "Wie wordt het, Joos(t) mag het weten". De uitsmijter was gereserveerd voor de Boterlekkers, die er rotsvast in geloven dat "coureur Vehofstadt" en "boxeur Termont" er alles zullen aan doen om de volgende Olympische Spelen gewoon in Gent te organiseren.

 

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden