EERSTE HEKSENHUWELIJK TE LEDEBERG (14/02/04)

[ terug ]    

Op zaterdag 14 februari 2004 werd voor de eerste maal te Ledeberg onder massale belangstelling een heksenhuwelijk voltrokken. Dit gebeuren ging door in taverne Norbe (August Van Lokerenstraat). Guy en Eva wilden de genodigden een originele ceremonie voorschotelen teneinde hun liefde voor mekaar aan de buitenwereld kenbaar te maken. Eddy Vander Beken (uitbater van café Rodenbach) was dienstdoend heksenpriester.
Gerenommeerd Gents cursiefschrijver Machar Van Geyt had voor de gelegenheid een liefdevol gedicht opgesteld en heeft dit op een prachtige wijze voorgedragen.
Guy en Eva leerden mekaar kennen in het dienstencentrum van Ledeberg tijdens de voorstellingsavond van de Ledebergse Tripel op 5 september 2003. Het gouden gerstenat welke aan de basis van hun liefde ligt, werd dan ook aan elke aanwezige gratis aangeboden door Dekenij Ledeberg vzw.


En last but not least, aan het einde van de heksenceremonie verklaarde Guy dat hij samen met Eva officieel in het huwelijk was getreden diezelfde morgen in Destelbergen! Voor de meeste aanwezigen was dit een complete (aangename) verrassing!

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden