VOLKSHAARD SLOOPT CAFé EN PAROCHIEZAAL VOOR 12 NIEUWE SOCIALE APPARTEMENTEN (21/10/2004)

[ terug ]    

 

Sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard kan eindelijk starten met de bouw van 12 appartementen op de hoek van de Kleine Kerkstraat en het Ledebergplein. Na 15 jaar leegstand wordt het afgebrande café op de hoek gesloopt, samen met een parochiezaal in de Zuidstraat.  


Ledeberg kampt met een nijpend tekort aan sociale woningen. Maatschappij Volkshaard levert een welkome bijdrage met het huisvestingsproject naast de kerk van Ledeberg, zegt directeur Marc Timbremont.

"Deze deelgemeente beschikt over een zeer oud en verwaarloosd sociaal woning patrimonium. Nu komt er schot in het herstel van de buurt, onder meer met de sloop aan de Fransevaart en ons ander project aan het kruispunt van de Hoveniersstraat en de Van Hoorebekestraat. Met dit project kunnen we ook het Ledebergplein verfraaien en na 15 jaar verkommering deze kankerplek uitvegen", aldus Timbremont.

 

Volkshaard hoopt met de sloop van de gebouwen te starten in de tweede helft van 2005. Tot die datum wordt de parochiezaal verder verhuurd aan de Jeugddienst van de stad Gent. De bouwwerken vangen aan begin 2006 en zullen afgerond zijn in de loop van 2007. De sociale huisvestingsmaatschappij investeert ongeveer 1.75 miljoen euro in het project.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden