BRAHIM (IDOOL 2003) NEEMT CLIP OP IN LEDEBERG (01/10/03)

[ terug ]    

De Leerlingen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege in Ledeberg kregen er een aangename attractie bij. Onder het viaduct naar de autosnelweg nam (meisjes-)idool 2003 Brahim zijn allereerste videoclip op. Hij werkte daarvoor samen met het Gentse productiehuis Work. De hele crew trok in de namiddag naar het vroegere Sint-Amandusinstituut in de Sint-Mchielsstraat en De Vooruit. 

 

Het was even vreemd opkijken voor wie vanuit het zuiden Gent in- of uitreed. Pal onder het snelwegviaduct B401 was een indrukwekkende filmploeg neergestreken. Op het plein tussen Bellevue en de Hundelgemsesteenweg werd er zelfs gedanst. Frontman van het dansende groepje was Brahim, bekend van het VTM-programma Idool 2003. "We nemen voor hem zijn eerste videoclip op", zegt Marc Madeleyn van het Gentse productiehuis Work.

BMG, de platenfirma van Brahim, vroeg Work onlangs om een scenario voor een vidioclip. Zij haalden het van andere productiehuizen. " Het wordt een videclip in de graffiti-streetstyle. Waar konden we daar beter terecht dan in Gent. Hier zijn zoveel schitterende locaties. Wij starten onder het viaduct omdat je hier een mooi perspectief hebt", vertelt Madeleyn.

 

Brahim mocht gisteren op heel wat aanbidders rekenen. De opnames begonnen onder het viaduct net toen de leerlingen van het nabij gelegen Onze-Lieve-Vrouwcollege arriveerden. "Dat er wat lawaai is maakt ons niets uit", lacht Marc Madeleyn. "Dat hoor je toch niet in de videoclip."

 
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden