NIEUWE ZIELENHERDER VOOR LEDEBERG (11/07/03)

[ terug ]    

 

Ledeberg heeft een nieuwe onderpastoor. Johan Mattheys is de naam. De priester is met zijn 34 lentes piepjong in vergelijking met de meeste van zijn collega's.

Johan Mattheys is afkomstig uit Wieze. Na het behalen van zijn diploma regentaat handelswetenschappen ging hij als leraar aan de slag in het gemeenschapsonderwijs van Vilvoorde. In 1997 vatte hij zijn priesteropleiding aan. Hij kreeg de voorbije twee jaar de kans om ervaring op te doen in de Gentse parochies Sint-Theresia in de Boomstraat en Sint-Jan-Baptist in malem.

 

Hij werd zopas in de Sint-Baafskathedraal van Gent tot priester gewijd. Het was meteen de eerste en enige priesterwijding van het bisdom Gent dit jaar.

De opmerkelijke levenskeuze van de jonge priester lag eigenlijk voor de hand. Hij is altijd nauw betrokken geweest bij het kerkgebeuren, ondermeer als vormselcatechist en lector.

 

De parochievicaris, de nieuwe benaming voor onderpastoor, is ervan overtuigd dat het geloof nog steeds een prominente plaats inneemt in de levens van vele mensen, ook al is het kerkbezoek de jongste jaren flink verminderd. En bij die geloofsbeleving wil hij graag helpen.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden