RENOVATIE WOONBLOKKEN MEIERIJ (02/07/03)

[ terug ]    

 

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar de eerste fase van de renovatie van de sociale woningen aan de Meierij in Ledeberg is eindelijk klaar. De realisatie heeft liefst negen jaar op zich laten wachten.

De woonsten behoren toe aan de sociale huisvestingsmaatschappij Scheldevallei, de site bestaat uit twee woonblokken van elk 32 flats.

 

Halverwege de jaren negentig werd besloten dat de gebouwen, die in de naoorlogse tijd een toonbeeld van comfort waren, niet meer voldeden aan de huidige normen, en dringend aan renovatie toe waren. Maar dan beschikten men nog niet over de nodige fondsen en waren er nog andere prioriteiten.

 

Het duurde tot eind de jaren negentig vooraleer er schot in de zaak kwam, al moesten de plannen eerst worden hertekend. Eén appartementsblok werd ontruimd, en het duurde niet lang of het was in handen van krakers.

Het duurde nog tot de lente van 2002 vooraleer de werken daadwerkelijk uit de startblokken gingen. Ondertussen is het hele blok grondig gerenoveerd en zijn de flats zelfs alweer bewoond.

De sociale huisvestingsmaatschappij Scheldevallei is ondertussen reeds gestart met het tweede woonblok.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden