GUIDO GEZELLESTRAAT EERT ZIJN DICHTER (20/06/03)

[ terug ]    

Poëzieproject moet bewoners dichter bij elkaar brengen

 

Nog tot het eind van de zomer hangt de Guido Gezellestraat in Ledeberg vol poëzie. Het ACW van Ledeberg vroeg de bewoners van die straat een gedicht van Gezelle voor het venster te hangen."Zo willen we het contact tussen de verschillende bewoners verbeteren en de mensen van Ledeberg wat dichterbij elkaar brengen", vertelt Antoon Van de Vijver, één van de organisatoren. Bij het ACW van Ledeberg was men al een hele tijd aan het broeden op een plan om de bewoners van hun deelgemeente wat dichter bij elkaar te brengen.

 

In de Guido Gezellestraat wonen heel wat verschillende mensen samen, jong en oud, allochtoon en autochtoon en men probeert in de mate van het mogelijke met elkaar samen te leven, de ene keer lukt dit al beter dan de andere keer. De verschillende groepen komen geregeld met elkaar in aanvaring, en het ACW wilde daar iets aan doen.

Dus werd er besloten om met enkele vrijwilligers van deur tot deur te gaan met de vraag een gedicht van Gezelle voor het raam te plaatsen. Uiteindelijk kreeg men toelating van 25 van de in totaal 60 huizen een affiche met een gedicht van Gezelle op te hangen.

 

Een onverhoopt succes volgens de initiatiefnemers, het is zeker een goed begin. Om het project feestelijk te starten, werd de hele buurt uitgenodigd om een glas te komen drinken. Dit is een ideale gelegenheid om de bewoners met elkaar aan de praat te krijgen.

 

Of het ACW in Ledeberg nog meer activiteiten zal organiseren om het samenleven te bevorderen hangt af van de reacties op dit project. Als deze meevallen gaat men op zoek om een ander idee, want meer straten met een naam van een dichter zijn er in Ledeberg immers niet.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden