VERBOUWINGEN IN DE BELLEVUEWIJK (26/05/03)

[ terug ]    

 

Zicht op de vervallen woningen

 

Als je Gent binnenrijdt via de Zuid, kijk je vanop de viaduct van de autosnelwegen neer op een troosteloze rij verkrotte huizen. Die rij moet verdwijnen. In de plaats komen groen en een zeven verdiepingen hoog hotel of woningencomplex. Schepen van Ruimtelijke Ordening Karin Temmerman heeft een Ruimtelijk Uitvoeringsplan klaar voor de buurt.

 

De verkrotte rij huizen is al lang een doorn in het oog van de bewoners. Ooit waren er plannen om een huis van de architectuur te bouwen, maar het uiteindelijke ontwerp was banaal. De toenmalige minister schrapte het plan met jarenlange leegstand tot gevolg. Ondanks de leegstandsbelasting bleef de verkrotting maar duren.

 

Ook zou het bedrijf Metzeler verdwijnen, het heeft weliswaaar nog een vergunning tot 2011, maar zou wel willen verhuizen. Daar zouden er lofts aangemaakt worden alsook woonruimten.

De hele huizenrij aan de Pynaertkaai worden dichtgebouwd. Aan de achterkant komt een brug over het water.

 

Naast de Zuiderpoort is het opzet de bewoning in de Bellevue wijk te bevorderen. Nieuwe kantoren zijn uit den boze. De leegstaande fabriek D'Hooge wordt ofwel gesloopt en vervangen door woningen, ofwel omgebouwd tot een wooncomplex.

Als alles goed verloopt kan de rij verkrotte woningen over een dik jaar worden gesloopt.
 

 

 
                                  © Dekenij Ledeberg vzw    Alle rechten voorbehouden